fredag, januar 12, 2007

Sammenhengen mellom søkemotorsynlighet og brukervennlighet

I går deltok jeg i et webinar som blant annet tok for seg sammenhengen mellom søkemotormarkedsføring og brukervennlighet. Jeg tror jeg kommer til å bruke dette som utgangspunkt i foredraget mitt hos Dataforeningen 15. februar 2007.

I hovedsak dreier det seg om 2 ting; søkemotorvennlighet og brukervennlighet.

Søkemotorvennlighet
- godt design, effektiv arkitektur, god lenkestruktur og nyttig informasjon og vel-optimalisert teknisk kode. I tillegg så er det avgjørende å få inngående lenker til ditt nettsted fra kvalitetsnettsteder(det går du når du har et godt nettsted med god informasjon, men det er lov å drive litt linkbaiting..)

Brukervennlighet
- enkelt å navigere, enkelt å finne informasjon og retningslinjer, riskfree, enkelt å kjøpe

Søkemotorvennlig + brukervennlig = Konverteringsvennlig

onsdag, januar 10, 2007

Gratulerer VG med ny kjøpsprosess

Endelig har en norsk avis forstått poenget med å fjerne friksjon i kjøpsprosessen av avisannonser. Sjekk VGs nye kjøpsprosess her . De utvider markedet for annonsering og gjør det enklere for både mindre annonsører å bli synlig. Det blir spennende å se hvordan det går. Kanskje VG etterhvert kan tilby klikkbasert prising?

tirsdag, januar 09, 2007

Google bør betale når noen kjøper et merkevarebeskyttet søkeord

Alle som jobber med søkemotormarkedsføring vet at søk etter merkevarenavn ofte fører til salg. dvs. på fagspråket: merkevarenavn og konkurrenteres merkevare gir høyt volum og fører ofte til konvertering. Jeg har skrevet litt mer om dette på engelsk her.

Poenget er at hvis Google betaler merkevareeieren penger, så stimulerer de til økt satsning på markedsføring i egen kanal, samtidig som Google da unngår dyre rettsaker over hele verden.

Før du begynner å kjøpe en konkurrenters merkenavn bør du være klar over konsekvensene:

1. Det vil definitivt føre til mersalg.
2. Det kan gi deg negativ PR og svekke dine relasjoner med partnere.
3. Det kan føre til at dine konkurrenter kjøper "dine" nøkkelord.

Litt statistikk:
Hitwise Research shows that Internet users are increasingly searching by brand - 75 of the top 100 search terms across all categories in February 2006 contained brand names, an increase of 17% versus February 2005.