tirsdag, november 14, 2006

Søkeordsstatistikk er viktig for alle bedrifter

Søkeordsstatistikk er en viktig del av markedsføring på nett fordi det forteller litt om hva dine kunder leter etter når de finner deg. Hvis du har en intern søkemotor på ditt eget nettsted, så forteller søkeordsstatistikken deg litt om hva kunder leter etter når de har funnet deg.

Praktisk eksempel:
Hvis Dyreparken i Kristiansand oppdager at tusenvis av mennesker besøker www.dyreparken.no etter å ha søkt etter Kaptein Sabeltann, så bør Kaptein Sabeltann løftes lengre frem på nettsiden slik at de besøkende raskt finner det de leter etter.

Dette kan ytterligere støttes hvis den interne søkemotorstatistikken, dvs. statistikk fra søk utført på nettstedet til dyreparken, viser at folk skriver inn Sabeltann i søkeboksen for å finne informasjon.

For mer om dette, les mer om "lukten av informasjon" på Iallenkelhet.no

Jeg antar at populariteten av "søkeordsstatistikk" vil øke drastisk de kommende årene da flere bedrifter vil komme i gang med praktisk webanalyse. Da vil de forstå viktigheten av å vite hvilke ord som konvertererer best! Denne informasjonen er meget verdifull og hemligholdt da det er avgjørende for bunnlinjen til ethvert firma.

mandag, november 13, 2006

Google Landing page optimizer - gjør det billigere å annonsere

Google lanserte nylig en "Landing Page Optimizer". Denne nyutviklingen tar relevans ett skritt videre i handelsprosessen og gjør det enda mer attraktivt å effektivisere markedsføringsprosessen. Neste skritt blir kanskje at Google forsøker å avgjøre hvilket produkt passer best for meg og gjør det billigere å markedsføre for tilbyderen av dette produktet!

Vi vet at relevante annonser gir høyere klikkrate og dermed lavere kostnad per klikk. Med Landing page optimizer vil kostnaden per klikk påvirkes av kvaliteten på nettsiden du sender kunden til.

Et praktisk eksempel. Hvis du er på utikikk etter mer informasjon om IT-sjefer, så skriver du kanskje "IT-sjef" inn i søkeboksen på Google. Da får du følgende resultat. Til høyre ser du en rekke annonser. Plasseringen av disse annonsene avgjøres av to faktorer; budprisen og Google's "quality score" som i hovedsak baseres på klikkraten. Hvis annonsen din vises 100 ganger og 10 personer klikker på den, så er klikkraten din 10%.


Hvis du ønsker topp-plasseringen til høyre, må du være til å betale ganske mye til å begynne med da annonsene som ligger der allerede har opparbeidet seg historikk.

Med Landing Page Optimizer inkludere Google noen ekstra faktorer i plasseringskalkulasjonen. Før var CPC og CTR som avgjorde plasseringen, nå påvirker også følgende faktorer plasseringen:

Link til riktig side
Hvis du reklamerer for kurs for IT-sjefer, sørg for at annonsene din peker mot riktig side. Send brukeren til siden på nettstedet ditt som er mest relevant for folk som leter etter IT-sjefer.

I Confex-tilfellet er det viktig at annonsen ikke går til forsiden av www.confex.no, men til den spesifikk kurssiden som omtaler IT-sjefer.

Sørg for at annonseteksten samsvarer med teksten på Landing page'en
Jo mere teksten på "landing pagen" samsvarer til annonseteksten i Adwords, jo bedre er det. Hvis annonseteksten din handler om kurs for IT-sjefer, sørg for at teksten på siden du sender brukeren til inneholder informasjon om IT-sjef kurset.


Sørg for å ha link til retningslinjer for personvern
Hvis du ikke allerede har en link til retningslinjer for personvern bør du absolutt lage en. Selv om Google's automatiske robot ikke tolker norsk i første omgang, er det uansett god folkeskikk å fortelle dine besøkende hvordan du behandler deres personopplysninger. En personvernerklæring bør forklare hvorfor du samler inn informasjon, hvem som har tilgang til det og hva som gjøres for å beskytte dem.

Kontaktinformasjon
Sørg for at "landing pagen" linker til en side som inneholder kontaktinformasjon. Det er også en fordel å inkludere litt generell informasjon om bedriften.


Landing pages som krever registrering
Hvis din "landing page" krever at den besøkende registrerer seg, bør siden også inkludere en "preview" på hva gjesten kan forvente seg å motta for å registrere seg.


Når du tilbyr noe "gratis"
Hvis annonsene dine kommuniserer at noe er "gratis", sørg for at de besøkende får det de forventer uten å måtte gå igjennom en tungvint prosess med altfor mange steg. Google's har signalisert at de ønsker å eliminere annonser som tilbyr noe "gratis" uten at man egentlig får noe gratis.


Unikt innhold
Sørg for at innholdet på siden er unikt. Google ser på originaliteten av innholdet og hvis innholdet er kopi av annet innhold, så blir mister siden kredibilitet.

Ikke overta brukeropplevelsen til brukeren
Ikke ta over nettleseren til brukeren, dvs. ikke resize nettleseren, ta bort muligheten til å trykke "tilbake", ikke installer plugins eller bombarder brukeren med pop-ups.

Ikke forveksle Google's landing page optimizer med Google's webmaster retningslinjer. Page optimizeren gjelder analyse av "landing pages" som annonser i Google Adwords peker mot. Google tar i bruk samme prinsipper som Google's crawlere benytter når den avgjör kvaliteten på et nettsted.

Les mer om Landing page optimizerGoogle deg frisk

I følge det britiske legetidskriftet New England Journal of Medicine(BMJ) fungerer Google bra til å stille sykdomsdiagnoser. To australske leger står bak et studiet som har gitt oppsiktsvekkende resultater. Studiet viste at mer enn halvparten av forsøkene med søk i Google ga helt korrekte diagnoser. 58 procent, eller 15 diagnoser ga rett diagnose på tildels komplekse sykdommer som er vanskelig å diagnosere.

Les mer om hvordan leger bruker Google til å diagnosere sykdommer