tirsdag, november 14, 2006

Søkeordsstatistikk er viktig for alle bedrifter

Søkeordsstatistikk er en viktig del av markedsføring på nett fordi det forteller litt om hva dine kunder leter etter når de finner deg. Hvis du har en intern søkemotor på ditt eget nettsted, så forteller søkeordsstatistikken deg litt om hva kunder leter etter når de har funnet deg.

Praktisk eksempel:
Hvis Dyreparken i Kristiansand oppdager at tusenvis av mennesker besøker www.dyreparken.no etter å ha søkt etter Kaptein Sabeltann, så bør Kaptein Sabeltann løftes lengre frem på nettsiden slik at de besøkende raskt finner det de leter etter.

Dette kan ytterligere støttes hvis den interne søkemotorstatistikken, dvs. statistikk fra søk utført på nettstedet til dyreparken, viser at folk skriver inn Sabeltann i søkeboksen for å finne informasjon.

For mer om dette, les mer om "lukten av informasjon" på Iallenkelhet.no

Jeg antar at populariteten av "søkeordsstatistikk" vil øke drastisk de kommende årene da flere bedrifter vil komme i gang med praktisk webanalyse. Da vil de forstå viktigheten av å vite hvilke ord som konvertererer best! Denne informasjonen er meget verdifull og hemligholdt da det er avgjørende for bunnlinjen til ethvert firma.

Ingen kommentarer: