lørdag, juli 01, 2006

Hvordan lage en god kampanjeside?

Se større bilde av kampanjesiden
Klikk på bilde for å kampanjeside-kommentarer
Alle som måler online markedsføringsaktiviteter vet at det er viktig med en god "landing page". Dette er nettsiden som en potensiell kunde kommer til etter å ha blitt påvirket av et reklamebudskap gjennom bannerannonsering, offline annonsering, en e-postutsendelse, søkemotorannonsering eller en annen form for målrettet markedsføring. Dette gjelder alenestående "kampanjesider" og det vanlige nettstedet for en bedrift.
https://adwords.google.com/select/siteguidelines.html?ctx=awblog&sourceid=awo&subid=us-et-awb-070706_4

torsdag, juni 29, 2006

Hvordan lage en podcast?

Hvis du ønsker å lytte til Podcast'er anbefaler jeg deg å kjøpe en iPod og laste ned en podcast fra iTunes. Det er den enkleste måten for nybegynner å komme i gang. Du kobler iPod'en på datamaskinen din og så er du igang. Apple har gjort det så enkelt at selv min mor kan gjøre det!

Denne bloggen er for de som ønsker å starte en egen "podcast", dvs. lage et kort radioprogram eller et TV-opptak om et eller annet og la folk laste den ned til forskjellige MP3-spillere og høre på det når de vil.

Det første du må gjøre er å laste ned et podcast-program som muliggjør opptak. Det kan du gjøre her. Det er gratis og veldig enkelt.

Deretter må du bestemme deg hva du ønsker å prate om og gjøre ditt første opptak.

Nå trenger du et sted å hoste podcasten din, og siden iTunes ikke gjør dette for deg, kan du for eksempel bruke en enkel bloggside som blogspot.com. Her er en god artikkel om hosting av Podcaster. Du vil også trenge RSS-filer for å kunne dele podcasten din i iTunes. For mer informasjon om dette les denne artikkelen på Podcastingnews.com. Du kan hoste podcasten din her. Hvis du ønsker gratis hosting, så kan du prøve Shockpod.com. Et annet alternativ er Dibidib.

Når du har gjort dette, kan du spre budskapet om din Podcast via iTunes og andre Podcast directories. Har du spørsmål, besøk Apple sine supportsider for Podcasts.

Google Checkout - betalingsløsning fra google

Nå kan du endelig betale via Google. Google har nettopp lansert Google Checkout, en tjeneste som lar deg betale og ta i mot betaling ved hjelp av Google. Ta en titt her: http://checkout.google.com

For bedrifter som ønsker å drive med e-handel og tror at en e-handelsløsning koster mye penger, så kan Google Checkout være en god løsning. Hvis du bruker Google Adwords, så er det ingen kostnader knyttet til Google Check Out. Det er dermed en stor kostnadsreduksjon i forhold til alternativer som Paypal og andre betalingsløsninger. Google har et API som gjør det enkelt å integrere Google Checkout inn i betalingsløsninger.

Google gjør det enklere å betale og ta imot betaling online. Dermed blir det større behov for å markedsføre seg online, noe som igjen leder til mer bruk av Google Adwords. Dermed tjener Google enda mer penger.

En enkel oversikt finner du her

Prøv Google Checkout


Her kan du prøve systemet og betale meg 1$. Det tok 5 minutter å sette opp dette og Google tar ingen transaksjonsavgift(!). Kredittkortet ditt er trygt bevart hos Google(vi får håpe de klarer det):