tirsdag, juni 20, 2006

Innovativ bruke av Ringetoner som reklame?

Nok en gang har jeg vært ute og flydd og nok en gang har jeg erfart lyden av mobiltelefoner som skrus på når flyet har landet og signalet for sikkerhetsbelter plinger. Det fikk meg til å tenke:)

Plag folk med enda mer reklame på enda flere plasser
Hvorfor ikke la folk laste ned bedriftspesifikke "kule" ringetoner og betale forbrukeren en liten sum hver gang reklamelåten spilles høyt. Ringetonen må være "kul nok" til at folk gidder å bruke den som ringetone. Hver gang telefonen ringer, hører alle i nærheten litt reklame!

Hvordan vil det fungere?

1. Jeg laster ned en ringetone for f.eks. Gillette's velkjente reklamesang: Gillette - The best a m-a-a- n caan ge-e-et eller McDonald's - I'm lovin' it (hør låta her)

2. Hver gang ringetonen spilles på min telefon, så reduseres min telefonregning ved at Gillette betaler for en avspilling.

Utfordringen for annonsøren er at de må lage en ringetone som er bra nok til at folk gidder å bruke den selv om folk rundt dem vet at de får en reduksjon i telefonregningen hver gang det ringer. Andre utfordringer er "lydløs mode", tracking og svindel.

Jeg prøvde å finne noen kule reklametoner på iFilm, YouTube og Google Video, men fant lite.. Kanskje dette er en mulighet til å være først slik som telefonsalg var før i tiden. De som var først ute opplevde veldig gode resultater.