mandag, september 11, 2006

Søkemotormarkedsføring: Innsikt i webanalyse og måleverktøy

Her er en rask oversikt over egenskaper til en dyktig søkemotormarkedfører(klikk på temaet for å lese tidligere bloggposter):
 1. Kunnskap om produkt/tjeneste og målgruppe
 2. Evnen til å organisere ord i logiske grupper
 3. Evnen til å skrive effektive annonsetekster
 4. Innsikt i brukervennlighet og konverteringsrater
 5. Innsikt i webanalyse og måleverktøy
 6. Kreativitet
 7. Teknisk kompetanse
Innsikt i webanalyse og måleverktøy

En dyktig søkemotormarkedsfører er avhengig av statistikk og måling. Statistikken danner grunnlaget for suksess. Tenk deg f.eks. at du tilbyr bryllupslokaler på Lillehammer. Et relevant nøkkelord for din bedrift vil da være:

f.eks. "Bryllupslokaler Lillehammer"

 • Når noen søker etter "bryllupslokaler lillehammer" er det ganske sannsynlig at personen planlegger et bryllup i Lillehammer-området.
 • Hvis din bedrift har bryllupslokaler, så regner jeg med at inntjeningen på et bryllup er rimelig høyt.(hvor mye er profitten per bryllup?)
 • Hvis vi vet at 1 av 10 som søker etter "bryllupslokaler lillehammer" ender opp med å bestille bryllupslokaler, er vi villige til å betale ganske mye.
 • Hvis et bryllupsarrangement i dine lokaler gir kr. 10 000 i overskudd - så går Adwords-annonseringen i null hvis vi betaler kr. 1000 per klikk
Dette er å sette det litt på spissen, men faktum er at hvis du vet konverteringsraten på ditt nettsted, så kan en dyktig søkemotormarkedsfører ganske enkelt fortelle deg hvor mye du må betale i søkemotorannonsering for å øke belegget i dine lokaler.

Det er naturligvis andre faktorer som spiller inn, bl.a. volumet på hvor mange som søker etter relevante ord, men jeg er enig med Jack Welch:

"Simple messages travel faster, simpler designs reach the market faster and the elimination of clutter allows faster decision making."

En god søkemotormarkedsfører bruker tid på analyser, men hovedmålet er å komme opp med gode anbefalinger som lar seg gjennomføre.

Ingen kommentarer: